Известие

Collapse
No announcement yet.

Engine Oil Pressure Low (156 JTD)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Engine Oil Pressure Low (156 JTD)

Здравейте Колеги,

Посред големите снегове имах проблем с колата - не палеше, опитваше но не палеше, та я оставих докато се постопли. Днес колата запали, но двигателя беше тих и слаб, по едно време конзолата на борд.комп. изписа "Engine Oil Pressure Low" и след това колата изгасна.

Възможно ли е от студеното време маслото да е повлияно? Може би датчик се е запотил?

Непосредствено преди колата да спре да пали - ми сменяха компресор и алтернатор. Възможно ли е да сапрецакали нещо?

Отделна тема е, че в същото време ми дава и ABS и EBD system failure.

Много се струпа на едно място и ми е необходимо и вашето мнение.

Поздрави!
    2002 Alfa Romeo 156 1.9 JTD Sportwagon
    .

Замери алтернатора и акумулатора с мултицет защото всички тия неща ги изписва когато акумулатора е слаб или алтернатора не зарежда.По принцип акумулатора без да е палена колата трябва да показва минимум 12.5 волта , а при запалена кола и над 1500оборота трябва алтернатора да го зарежда между 13.6 до макс.14.00 волта.Всилко останало като показания е извън норма .Ако нямаш тази възможност просто помоли някой да ти даде акумулатор за проба , смени твоя и запали.Ако е от тези две неща колата веднага ще се оправи , а от тебе се иска да оправиш едното от двете или и двете-алтернатора или акумулатора .Карах същата алфа преди време само, че седан и имах същия проблем с изписването на дисплея на съобщението за налягането на маслото , но в крайна сметка се оказа прецакана лагер шайба на алтернатора , незареждане и падане на акумулатора, а от там и изписването на всички тия подвеждащи съобщения т.к. компютъра откача от ниското напрежение. Успех.
    Alfa Romeo Giulietta 170hp

Comment

Златен си! След като ги направя тези неща, ще пиша какво е било. Благодарско!
      .

Comment

Първоначално публикувано от Kiber Покажи съобщение
        Златен си! След като ги направя тези неща, ще пиша какво е било. Благодарско!
        Само да допълня че Генератора трябва да зарежда акумулаторната батерия с напрежение от - 14 - 14, 4 V. Стойности под тази или значително над тази , изменящи се с честотата на въртене на коляновия вал - обороти биха значили повреда в реле регулатора и генератора. Иначе ЕДН - то на акумулаторната батерия ( напрежението на батерията когато не се зарежда трябва да е между 12,5 - 12,8V , като се мери минимум час - два след като е изключен двигателя.
        Victor Ivanov A+ - 2009 Karting Champion of Bulgaria.
        Aprilia Sportcity 200 & Alfa 156 2.0 Twin Spark Distinctive

Comment

Благодаря за мненията,

Свалих акумулатора и го заредих. След обратно монтиране в автомобила, колата пали, грешките вече не се появяват, а замерването с мултицет показва:

- 12.3V при студен, изгасен двигател.
          - 13.9V при току-що запален двигател, включени фарове и климатик.

За съжаление нямах втори човек да подам газ и да замерим при въртене/вдигане на обороти.

И двете (горни) мнения описват различни допустими, стойностни граници. Моля, за потвърждение, дали измерените стойности са в допустими граници колата, или има наличен проблем с алтернатора.
          Last edited by Kiber; d.m.y г., 10:01.
          .

Comment

Kiber

- 12.3V при студен, изгасен двигател.
            - 13.9V при току-що запален двигател, включени фарове и климатик.

Перфектен!!!
            sigpic
            Alfa 164 2.0 TS ................Fiat Stilo 1.9JTD
            Alfa 156 SW 1.9 JTD ........Fiat Tipo 1.9 TD

Comment

Ще черпиш ! Мале станал съм като врачка .Тва техниката направо я успивам!Бъзик бе , просто тоя филм съм го играл, но нямаше кой да ме светне.Айде успех и повече радости с колата.
              Alfa Romeo Giulietta 170hp

Comment

А, дано! Хайде, благодаря!
                .

Comment

Working...
                X